Capital.ba

Trgovinski lanci: Struju plaćati 35 evra za megavat

02.09.2019. / 16:28

BANJALUKA – Najveći trgovinski lanci u Republici Srpskoj smatraju da treba da imaju tretman kao grupe privrednih potrošača i da im bude omogućeno snabdijevanje strujom po cijeni od 35 evra, umjesto 50 evra za megavat, izjavio je predsjednik banjalučke Područne privredne komore Goran Račić.

“Oni su svjesni da Republika Srpska ima određene obaveze prema Evropskoj energetskoj zajednici da se ide ka otvorenom tržištu za snabdijevanje strujom, međutim istakli su da su ponuđeni ugovori i cijena električne energije za njih nepovoljni”, rekao je Račić novinarima nakon sastanka predstavnika trgovinskih lanaca u Banjaluci.

On je naveo da su trgovinski lanci dobili ugovore od “Elektroprivrede Republike Srpske” sa obračunskom cijenom od 50 evra za megavat i smatraju da bi bilo potrebno zakazati novi razgovor sa rukovodstvom “Elektroprivrede Srpske” kako bi pokušali da izdejstvuju ugovor sa povoljnijom uslovima.

“Predstavnici trgovinskih lanaca svjesni su da će cijena električne energije u narednom periodu biti povećavana i ostalim potrošačima i oni samo traže iste uslove kao što su dobili drugi potrošači iz privrede”, dodao je Račić.

On je naveo da trgovinski lanci nisu potpisali ugovore sa novom cijenom struje za megavat, što za posljedicu može imati njihovo isključenje sa mreže, te da bi zbog toga trebalo vrlo brzo organizovati sastanak sa rukovodstvom “Elektroprivrede Republike Srpske”. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Trgovinski lanci: Struju plaćati 35 evra za megavat

    1. korisnik

      Ako je megavat 1.000 kilovata (a jeste) građani u ljetnom periodu to plaćaju sa PDV 110,565 KM odnosno 56,53 eura. U zimskom periodu to je 20-30% skuplje.

      U čemu je problem? Ili iza ove “kampanje” ima neka druga priča!?