Capital.ba

Radnici „Zavoda distrofičara“ najavljuju štrajk

17.06.2009. / 16:05

strajk6BANJALUKA, Radnici Zavoda distrofičara Banjaluka stupiće u utorak, 23. juna, u generalni štrajk, zbog neisplaćenih plata i teškog materijalnog i socijalnog položaja u kome se nalaze, najavila je danas predsjednik Štrajkačkog odbora ovog preduzeća Sanja Marković.

Markovićeva je rekla  da će toga dana radnici Zavoda u 9.00 časova u pratnji policije krenuti u protestnu šetnju prema zgradi Vlade Republike Srpske (RS) sa zahtjevom da Vlada ispuni data obećanja prema ovom preduzeću.

Ona je najavila da će 22. juna u 12.00 časova u prostorijama Zavoda biti održana konferencija za novinare Štrajkačkog odbora na kojoj će biti saopštene pojedinosti o generalnom štrajku i protestnoj šetnji.

Markovićeva je podsjetila da su predstavnici Zavoda u februaru bili kod premijera RS Milorada Dodika kojom prilikom su dobili čvrsta uvjeravanja da radnici neće biti upućivani na Zavod za zapošljavanje, te da će Vlada RS provesti kontrolisani stečaj kako bi mogla da namiri dugove Zavodu.

“Vlada RS je od početka ove godine dva puta uplatila mjesečno Zavodu po 28.000 KM, međutim od tada nikakve pomoći više nema, a nema ni posla. Radnicima daju radne knjižice”, istakla je Marković.

Ona je dodala da radnici Zavoda nisu primili ukupno pet ovogodišnjih plata, kao ni pola prošlogodišnje majske plate, 14 toplih obroka i naknada za prevoz, te dva regresa. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!