Capital.ba

Predstavnici “Gasprombanke” sljedeće sedmice u Srbiji

16.06.2009. / 19:14

gasprombankaBEOGRAD/MOSKVA, Generalni direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović najavio je da će sljedeće sedmice u Srbiju doputovati stručni tim ruske “Gasprombanke”, kako bi sa predstavnicima srpskih banaka, potencijalnih partnera, razgovarali o mogućnosti ulaska na bankarsko tržište Srbije.

“Naš interes kao strateškog partnera ‘Gasproma’ je da pomognemo dolazak te banke”, rekao je Bajatović, koji se u Moskvi sastao sa predstavnicima “Gasprombanke”.

On je naveo da je tokom sastanka razmotrena mogućnosti kreditiranja “Srbijagasa”, ali i drugi detalji, zavisno od toga koliko u ovom momentu “Gasprombanka” želi da uloži u bankarski sektor u Srbiji – prenose beogradski mediji.

Bajatović je dodao da je sa poslovodstovom “Gasprombanke” razgovarano i o učešću na tenderu za kredit od 170 miliona evra za “Srbijagas”, kojim bi se obezbijedila tekuća likvidnost i stabilizovana finansijska situacija ovog srpskog preduzeća.

Bajatović je rekao da je u razgovoru sa ruskim partnerima dogovorena i posjeta predstavnika velike ruske osiguravajuće kompanije “Sogas”, koja inače prati investicije Gasproma u energetici, te razmotrena mogućnost osnivanja njihovog predstavništva na srpskom tržištu.

On je istakao da je u razgovoru sa rukovodstvom “Gasprom eksporta” dogovoreno da punjenje skladišta gasa Banatski dvor počne najkasnije do 1. jula ove godine i za 24. jun najavilo dolazak u Novi Sad predstavnika “Gasprom eksporta”.

Bajatović je istakao i da je razgovarano o zajedničkom interesu za osnivanje investicionog fonda koji bi se odnosio na učešće ruskog kapitala u privatizaciji u Srbiji.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!