Capital.ba

Oštećenim pčelarima u Srbiji šest miliona dinara

20.06.2019. / 8:15

NOVI SAD, Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević donio je juče odluku o dodjeli više od šest miliona dinara /oko 51.000 evra/ namijenjenih naknadi štete koju su vojvođanski pčelari nedavno pretrpjeli.


Bespovratna sredstva pčelarima će biti dodijeljena za nabavku novih pčelinjih društava, saopšteno je iz Biroa Pokrajinske vlade za odnose sa javnošću.

Sredstva će biti dodijeljivana putem konkursa koji će biti otvoren do njihovog utroška, a zaključno sa 25. junom.

Pravo da učestvuju na konkursu imaju sva lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, ali će prednost imati oni pčelari koji su pogođeni nedavnim pomorom pčela.

Radojević je odluku o dodjeli bespovratnih sredstva donio poslije radnog sastanka sa predstavnicima Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine i Udruženja pčelara “Kikinda”.

Sekretar je tada upoznat sa razmjerama pretrpljene štete, kao i činjenicom da je pčelarstvo pojedinim oštećenim gazdinstvima, jedini izvor prihoda. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!