Capital.ba

Tramp: “Dženeral motors” prodaje fabriku i ulaže 700 miliona dolara

09.05.2019. / 9:52

VAŠINGTON – Američki proizvođač automobila “Dženeral motors” planira da proda jednu fabriku kompaniji koja proizvodi električne kamione i da uloži 700 miliona dolara za unapređenje druge tri fabrike, izjavio je predsjednik SAD Donald Tramp.

On je na “Tviteru” napisao da je razgovarao sa generalnim izvršnim direktorom Meri Barom, koja ga je obavijestila da će “DŽeneral motors” prodati fabriku “Lordstaun” kompaniji “Vorkhors grupa” i da se u pomenutoj fabrici planira proizvodnja električnih kamiona.

“Kompanija će uložiti 700 miliona dolara u Ohaju na tri lokacije, čime će se otvroriti još 450 radnih mjesta”, ističe se u Trampovoj objavi.

Tramp je napomenuo da je “lijepo sarađivao” sa “DŽeneral motorsom” kako bi se izvršila prodaja fabrike, javio je “Sputnjik”.

“Hvala Meri B, sjajnom guverneru i senatoru Robu Portmanu. Uz sve automobilske kompanije koje se vraćaju, kao još mnogo toga, SAD cvjetaju!”, kaže Tramp. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!