Capital.ba

INA povećala tržišni udio u Crnoj Gori na 15 posto

17.03.2019. / 8:30

ZAGREB – Hrvatska industrija nafte INA proširila je u Crnoj Gori svoju maloprodajnu mrežu kupovinom pet maloprodajnih lokacija kompanije Pavgord CG, a nakon puštanja svih lokacija u funkciju, upravljaće s 11 maloprodajnih mjesta u toj zemlji te povećati svoj tržišni udio na otprilike 15 odsto, saopštili su iz te kompanije.

Transakciju kupovine pet atraktivnih maloprodajnih lokacija kompanije Pavgord CG, čija se vrijednost ne navodi u saopštenju, odobrio je crnogorski regulator za zaštitu konkurencije.

Ranije je objavljeno da je INA pumpe preuzela za 10 miliona evra.

Tom akvizicijom INA se dodatno pozicionirala na tržištu Crne Gore – u odnosu na 2017. kada je imala jedan odsto udjela na tržištu.

Tu poslovnu odluku Uprava INA-e donijela je na osnovu dobrog poznavanja tržišnih prilika u Crnoj Gori, a s ciljem dalje izgradnje vodeće regionalne pozicije koja može imati pozitivan uticaj na njeno poslovanje te plasman visokokvalitetnih proizvoda na tom tržištu.

INA sada zapošljava oko 150 radnika na maloprodajnim mjestima u toj zemlji, uz tendenciju rasta njihovog broja,, navodi se u saopštenju. Agencije

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!