Capital.ba

Tektonska promjena na pomolu – spajaju se 2 najveće?

05.06.2018. / 9:00

LONDON, Italijanska Unikredit banka i francuska Sosijete ženeral razmatraju spajanje, što bi dovelo do integracije dvije najveće evropske finansijske institucije. 

To je objavio britanski list “Fajnenšel tajms”.

Izvršni direktor Unikredita Žan Pjer Mastije, koji je inače Francuz i nekada je radio za Sosijete ženeral, već par mjeseci razmatra ovu ideju, piše FT pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa situacijom.

Rukovodstvo Socijetea, takođe, razmatra mogućnost spajanja.

Pregovori su, međutim, još u ranoj fazi, dok bi nestabilna politička situacija u Italiji mogla postaviti novi izazov pred ostvarenje takvih planova.

Iz Unikredita su u izjavi za “Blumberg” istakli da nikada ne komentarišu glasine i spekulacije, dok su u Sosijeteui negirali “bilo kakve pregovore uprava o potencijalnom spajanju sa Unikreditom”.

Direktor Unikredita Mastije je za njujoršku agenciju u septembru izjavio da Unikredit ne planira nikakvu prodaju svojih aktiva ili akvizicije tokom 2019. godine.

Unikredit banka sa sjedištem u Milanu je prošle godine razmatrala potencijalno spajanje sa njemačkom Komercbankom. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!