Capital.ba

Pobjeda radnika, trgovački lanac diže minimalac

12.01.2018. / 8:45

VAŠINGTON, Američki trgovački lanac Valmart najavio je povećanje minimalne zarade za radnike u SAD na 11 dolara po satu sa sadašnjih devet dolara. 

(Foto: Thinkstock)

Najavljena je i isplata jednokratnog bonusa u iznosu od po 1.000 dolara za više od milion zaposlenih od ukupno 2,3 miliona koliko ih ima širom svijeta.

Kompanija će, takođe, produžiti plaćeno porodiljsko odsustvo i obezbjediće finansijsku pomoć za zaposlene koji žele da usvoje djecu, prenosi agencija AP.

Povećanje zarada će stupiti na snagu od narednog mjeseca, a najnovija odluka Volmarta je rezultat benefita koje je ostvarila zbog najveće poreske reforme u SAD u proteklih 30 godina. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!