Capital.ba

Kinezi umanjili brigu oko crnog zlata

09.12.2017. / 8:45

PEKING, Cijene nafte su porasle, jer je snažan kineski uvoz nafte ublažio zabrinutost prouzrokovanu rekordnim skokom proizvodnje “crnog zlata” u SAD.

Cijene naftnih fjučersa su porasle za 1,4 odsto u Njujorku, prenosi agencija “Blumberg”.

Cijena američke nafte WTI za isporuku u januaru skočila je za 77 centi na 57,46 dolara za barel u 12:18 časova na trgovanju na berzi u Njujorku.

Ukupan obim trgovanja bio je oko pet procenata ispod 100-dnevnog prosjeka.

Sjevernomorska nafta “brent” za februarske isporuke poskupela je za 82 centa na 63,02 dolara na londonskoj berzi ICE Fjučers Evropa.

Kineski uvoz sirove nafte se sa jednogodišnjeg minimuma oporavio i približio rekordnom nivou, u uslovima najvećeg pada komercijalnih zaliha Kine u posljednjih osam godina.

Istvoremeno, američka proizvodnja nafte je prošle nedjelje proasla na novi rekord, pokazali su podaci američke vlade. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!