Capital.ba

Mirjanić sutra u Bijeljini otvara sajam “Interagro”

20.09.2017. / 15:40

BANJALUKA, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić otvoriće sutra u Bijeljini 16. Međunarodni poljoprivredni sajam “Interagro 2017”.

Nakon ceremonije svečanog otvaranja sajma, koja je predviđena u 11.00 časova, biće upriličen i obilazak izlagača, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Sajam, koji organizuje Akcionarsko društvo “Grad” Bijeljina, biće otvoren do subote, 23. septembra, a održava se u Agrotržnom centru “Knez Ivo od Semberije” u Bijeljini.

Međunarodni poljoprivredni sajam “Interagro” u Bijeljini okupiće 120 izlagača koji će predstaviti novosti u svim segmentima agrara, potvrđeno je Srni u preduzeću “Grad” koje je organizator sajma.

Partneri ovogodišnjeg sajma su privredne komore Republike Srpske i Federacije BiH, a izlagači su iz zemalja u okruženju, te iz Italije, Francuske i NJemačke.

Posjetioci će imati priliku da vide bogatu ponudu poljoprivredne mehanizacije i alata, sjemenskog i sadnog materijala, hrane i pića, meda i proizvoda od meda, sredstava za zaštitu i uzgoj bilja, stočne hrane i mineralnih đubriva.

Tradicionalne prateće aktivnosti u tri sajamska dana su izložbe poljoprivredne mehanizacije, izložba stoke najkvalitetnijih grla, naučno-stručna savjetovanja, promocije, javne tribine i poslovni susreti.

Novost ove godine je konzumacija hrane i pića drugog sajamskog dana kada će se za sve prisutne peći bik na ražnju.

Trećeg dana sajma biće prvi put održana i ocjenska smotra lovačkih pasa.

Organizatori ističu da će “Interagro” okupiti i značajan broj bankarskih institucija, nevladinih organizacija i razvojnih agencija koje pružaju podršku razvoju agrara.

“Prisustvo ministarstava, nadležnih institucija, privrednih komora, agencija, udruženja i fondova ima za cilj da se u neposrednom kontaktu posjetioci sajma upoznaju sa aktuelnim programima i oblicima finansiranja, sufinansiranja i drugim pogodnostima, kao i da prikupe neophodne informacije za rješavanje problema prisutnih u poljoprivredi”,
ocjenjuju u preduzeću “Grad” uoči 16. Poljoprivrednog sajma u Bijeljini. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!