Capital.ba

“Rat” na nebu: Potpuna obustava letova

06.06.2017. / 8:45

RIJAD,  Saudijska Arabija erlajns saopštio je da obustavlja sve letove prema Kataru, nakon odluke Katar ervejza da obustavi sve letove ka Saudijskoj Arabiji. 

Kompanija, koja je poznata pod nazivom Saudija, navela je na svom nalogu na Tviteru da će obustaviti sve letove, bez obrazloženja odluke, prenio je AP.

“Katar ervejz” je prethodno saopštio na svom zvaničnom vebsajtu da je obustavio sve letove prema Saudijskoj Arabiji.

Prethodno su “Flaj Dubai”, lou-kost avio-prevoznik sa sjedištem u Dubaiju i državna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, “Etihad” saopštili da obustavljaju letove prema i iz Dohe, prestonice Katara.

“Flaj Dubai”, lou-kost avio-prevoznik sa sjedištem u Dubaiju, saopštio je da će od sutra obustaviti letove prema i iz Dohe, prestonice Katara.

Od utorka 6. juna svi letovi “Flaj Dubaija” između Dubaija i Dohe biće ukinuti, navedeno je u saopštenju tog avio-prevoznika.

Državna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, “Etihad”, saopštila je da će do daljeg obustaviti sve letove prema i iz prestonice Katara, Dohe.

Posljednji let iz Abu Dabija prema Dohi zakazan je za 02:45 sati po lokalnom vremenu u utorak, rekao je portparol Etihada za Rojters u imejlu.

Ovaj potez dolazi nakon što su Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein prekinuli sve veze sa Katarom, optuživši tu zemlju da podržava terorizam.

Današnji letovi funkcionisaće kao i obično, saopštili su iz “Etihada”.

Nafta je poskupila nakon što je savez zemalja Persijskog zaliva, predvođen Saudijskom Arabijom, prekinuo veze sa Katarom.

Funta je skliznula naniže poslije terorističkog napada u Londonu, a berzanski indeksi su mješoviti pošto investitori vagaju izglede globalnog rasta. Tanjug

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!