Capital.ba

Upala inspekcija, postupak protiv Frikoma

03.06.2017. / 15:26

BEOGRAD, Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv Industrije smrznute hrane Frikom. 

Komisija radi na utvrđivanju postojanja zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu distribucije i prodaje sladoleda.

Službena lica Komisije izvršila su nenajavljenu kontrolu prostorija, odnosno podataka, isprava i stvari na dvije lokacije “Frikoma” u Beogradu, o čemu je kako se navodi, “držalac prostora i stvari obavješten tek u trenutku izvođenja uviđaja na licu mjesta”.

“Nenajavljeni uviđaj je instrument koji je na raspolaganju Komisiji za zaštitu konkurencije, na osnovu članova 52. do 55. Zakona o zaštiti konkurencije radi otkrivanja i sprječavanja akata ili radnji učesnika na tržištu, a koje za cilj ili posljedicu imaju ili mogu da imaju značajno ograničavanje, narušavanje ili sprječavanje konkurencije”, piše u saopštenju.

Komisija je pozvala sve koji raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu biti od značaja za utvrđivanje činjeničnog stanja u tom postupku da iste dostave Komisiji za zaštitu konkurencije na adresu Savska 25, Beograd. Beta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!