Capital.ba

Podignuta optužnica protiv predsjednika Brazila

20.05.2017. / 9:00

SAO PAOLO, Državni tužilac Brazila Rodrigo Žanot podigao je optužnicu protiv brazilskog predsjednika Mišela Temera zbog korupcije i opstrukcije pravosuđa. 

Temer i senator Aesio Neves nalaze se među osobama “koje su pokušale da spriječe napredak istrage”, naveo je tužilac u dokumentu koji je juče objavljen, prenosi AP.

Vrhovni federalni sud otvorio je istragu o optužbama da je Temer odobrio pokušaj podmićivanja jednog svjedoka u velikoj istrazi o korupciji koja se vodi u Brazilu, objavio je ove nedjelje list “Globo” pozivajući se na navode uticajnog biznismena Džozela Batiste.

Temer je u četvrtak odbacio pozive da podnese ostavku, navodeći da će se boriti protiv optužbi.

On je ranije priznao da se sastao sa Batistom u martu, ali je negirao navode da je nastojao da spriječi svjedočenje predsjednika parlamenta Eduardo Kunja, prenosi Rojters.

Kako je prenio “Globo”, Batista je navodno snimio razgovor sa Temerom o tome da treba podmititi Kunju, ali list ne navodi šta je Kunja tražio zauzvrat.
Kunja, nekada uticajan član Temerove vladajuće stranke, prethodno je tvrdio da ima kompromitujuće informacije o političarima koji se dovode u vezu sa korupcionaškim skandalom u državnoj kompaniji Ptetrobras.

“Globo” prenosi da su Batista i njegov brat snimke predali tužilaštvu kako bi dobili sporazum o priznanju krivice. Tanjug

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!