Capital.ba

“Pevec” preuzeo Z1 i kroz TV “pokazuje punu snagu”

13.05.2017. / 11:00

ZAGREB, Uprava na čelu sA Juricom Lovrinčevićem širi portfelj “Pevecovih” biznisa pa je najnovija vijest da je najveći trgovački lanac neprehrambenih proizvoda u Hrvatskoj stekao udjele Z1 televizije.

Ulaskom u medije proširiće marketinške aktivnosti i na produkciju svojih emisija kojima će gledaocima još više približiti segment poslovanja “uradi sam” i širinu asortimana, saopštili su iz “Peveca”, ističući da je prednost jedne od najgledanijih lokalnih televizija u Zagrebu i što se i nacionalno gleda putem IPTV kanala.

“Htjeli smo sudjelovati u oblikovanju televizijskog programskog sadržaja svjesni da je to jedan od najjačih komunikacijskih kanala kojim možemo informirati naše postojeće, ali i nove kupce”, rekao je Lovrinčević.

Objašnjava da je 2016. godina za “Pevec” bila dinamična i otvorila nove perspektive, a kako su bili producenti više video sadržaja shvatili su da formati na webu lako mogu dobiti i ekstenziju te biti dio gledanog programa.

“Snagom televizije postajemo značajnije dijelom svakog doma jer nam taj medij pruža potencijal, pokazat ćemo punu snagu i raznolikost Peveca, ali poštujući i zaštitu tržišnog natjecanja”, istakao je šef uprave.

“Pevec” će ove godine plasirati i internetsku trgovinu, a nova programska shema trebala bi krenuti od jeseni. Kompanija je lani ostvarila 1,4 milijarde kuna prihoda, 19 odsto više nego 2015. Investicije su iznosile 77 miliona kuna, od čega čak 87 posto  u kupovinu nekretnina.

Na pitanje jesu li prije ulaska u medije namirene eventualne obveze prema povjeriocima, odgovoreno je da je “Pevec uspješna kompanija koja je prije pet godina izašla iz stečaja i nema dugovanja prema povjeriocima. Odluka o kupovini Z1 donesena je jednoglasno, na upravi i na NO društva”.

Na Z1, koja posluje s dobiti, dobili smo odgovor da poslovne odnose smatraju povjerljivim.

“Sve bitne promjene vezane uz status Z1 televizije vidljive su u sudskom registru”, rečeno nam je.

Bez odgovora je ostalo i naše pitanje kome je “Pevec” platio tu televiziju, jer, iako se kao njen jedini vlasnik od 2012. vodi Ana Krivić, postoje indicije da ima i one prikrivene. Od samog početka rada Z1, nekadašnje Televizije Sljeme, bilo je kontroverzi oko vlasništva. Kao suvlasnici su ispočetka figurirali ljudi bliski Slobodanu Ljubičiću, bivšem šefu Zagrebačkog holdinga: Ines i Alen Krmpot te Pero Lozica. Udjel je imala i kompanija “Centar gradski podrum”, čiji su suvlasnici “Zagrebačka banka”, “IGH”, jedna kompanija povezana s Nikicom Valentićem te “Stipić Grupa”.

Potom većinski vlasnik postaje South East European opportunities”, a tragovi dalje vode prema Singapuru i Wyomingu. Kad stanica 2010. mijenja ime u Z1, dolaze i novi vlasnici – Ivana Kujundžić, Ana Krivić, Zvonimir Škrobo, Vlado Pukanić i Tihana Colić, nekad članica uprave Zagrebačkog holdinga.

Poslovni.hr

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!