Capital.ba

Rusija produžila rok Srbiji za otplatu kredita

06.12.2016. / 13:32

zeljeznice srbijeBEOGRAD, Rusija je do 2021. godine produžila rok upotrebe kredita od 800 miliona dolara, koji je Srbiji odobren 2013. godine za modernizaciju željeznice, objavljeno je na zvaničnom ruskom portalu za pravne informacije.

Dokument su potpisali tadašnji ministri finansija Srbije Mlađan Dinkić i Rusije Anton Siluanov, a tada je saopšteno da je rok otplate kredita pet godina sa kamatnom stopom od 4,1 odsto godišnje, prenosi “Sputnjik”.

U dokumentu je navedeno da su se vlade Rusije i Srbije “radi daljeg razvoja i jačanja prijateljskih odnosa, koji postoje između dvije zemlje, i razvoja uzajamno korisne saradnje” dogovorile da će srpska strana koristiti kredit od 2013. do 2021. godine.

Osim toga, Srbija najkasnije do 15. marta 2018. godine mora da isplati proviziju od jedan odsto neiskorišćene sume na dan 31. decembra 2017. godine.

Srbija bi trebalo i da najkasnije do 15. marta 2022. godine isplati istu proviziju od neiskorišćenog iznosa kredita na dan 31. decembra 2021. godine. Sputnjak

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!