Capital.ba

Pad zainteresovanosti potencijalnih kupaca za Twitter

15.10.2016. / 10:15

twitterNJUJORK, Prije nešto malo manje od mjesec dana internet je bio preplavljen glasinama o tome da se Twitter sprema za prodaju. Pričalo se o tome da su kompanije kao što su Disney, Google i Salesforce potencijalni kupci, ali su kasniji izvještaji govorili da su Disney i Google odustali i da je Salesforce ostao jedina zainteresovana strana.

 

Jedno vrijeme se čak i Microsoft pominjao kao potencijalni kupac. Međutim, sa padom zainteresovanosti potencijalnih kupaca, akcije Twitter-a su pale za više od 14 posto.

 

Ubrzo nakon toga i Salesforce je odustao od kupovine pa nije više ostalo zainteresovanih strana da kupe Twitter.

 

Salesforce CEO Marc Beniof potvrdio je odustajanje u intervjuu za Financial Times, gde je otkrio da cijena kompanije i njena kultura nisu nešto što bi odgovaralo njegovoj kompaniji.

 

Twitter nastavlja dalje i poručuje da će se uskoro više fokusirati na video sadržaj, ali i neka kratkoročna rješenja kao što je prodaja sredstava za koja se smatra da nemaju centralnu ulogu u njihovom poslovanju. benchmark.rs

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!