Capital.ba

Novak: Ništa od južnog toka

03.09.2016. / 9:40

gasovodVLADIVOSTOK, Ruska Vlada ne planira da nastavi sa projektom gradnje gasovoda “Južni tok”, rekao je danas ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

“Ne postoje pregovori o Bugarskoj, nema pregovora o `Južnom toku`”, rekao je Novak novinarima na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku.

Projekat gradnje gasovoda Južni tok suspendovala je Bugarska na zahtjev Evropske komisije u junu 2014. godine zbog nesaglasnosti sa Trećim energetskim paketom EU, koji zabranjuje kompanijama da posjeduju gas i rukovode gasovodom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin zvanično je otkazao je projekat u decembru 2014. godine, podsjeća “Sputnjik”.

Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je u avgustu da bi Sofija i Moskva mogle ponovo da pokrenu pregovore o Južnom toku.

Kao odgovor, Putin je zatražio pravne garancije u vezi sa implementacijom projekta od Evropske komisije kako bi rad bio nastavljen.

Drugi Istočni ekonomski forum održava se 2. i 3. septembra u Vladivostoku. Forumu prisustvuju delegacije Kine, Japana, Republike Koreje, Indije, Vijetnama, Australije, SAD, Singapurga i drugih zemalja. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!