Capital.ba

Većina Britanaca protiv drugog referendum o članstvu u EU

17.07.2016. / 8:00

bregzitLONDON, Većina Britanaca protiv je održavanja drugog referenduma o članstvu u EU, rezultati su posljednje ankete agencije “KomRes” za dnevnike “Sandej miror” i “Indipendent”.
Rezultati ankete pokazuju da 57 odsto ispitanih ne podržava održavanje drugog referenduma u odnosu na 29 odsto, koji su za novi plebiscit.

Gotovo polovina ispitanih izrazila je uvjerenje da premijer Tereza Mej treba da obavlja tu dužnost i da ne raspisuje izbore.

Ukupno 46 odsto Britanaca smatra da je Mejova ne bi trebala da raspisuje izbore, a 38 odsto mišljenja je da treba da ide u narod kako bi dobila podršku za njen program izlaska Britanije iz EU.

Na referendumu održanom 23. juna 52 odsto Britanaca izjasnilo se da su za izlazak iz EU, dok je 48 odsto bilo za ostanak. Četiri miliona ljudi potpisalo je peticiju za održavanje novog referenduma.

Međutim, Mejova, koja je preuzela dužnost premijera nakon što je Dejvid Kameron podnio ostavku nakon objavljivanja rezultata referenduma, odbacila je drugi plebiscit, navodeći da su rezultati konačni.

Agencija “KomRes” ispitala je 2.097 odraslih putem interneta u periodu između 13. i 15. jula. Srna, Rojters

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!