Capital.ba

Dodik: Srpska će izmirivati sve svoje obaveze

11.07.2016. / 12:43

BANJALUKA, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska izmirivati sve svoje obaveze i da neće biti zastoja u tom procesu, te poručio da su aranžmani sa MMF-om potpuno politički motivisani.Milorad-Dodik-1006

“Ovi aranžmani nemaju nikakve veze sa onim što pokušavaju da prikažu, da je to pomoć u stabilizaciji računa ili socijalnog sektora. Ovdje je riječ isključivo o političkim stvarima”, izjavio je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da Srpska u prethodne dvije i po godine nije imala aranžman sa MMF-om i tu vrstu pomoći, ali i danas ima pripremljena sredstva za isplatu penzija i neće biti nikakvih oklijevanja u tom pogledu.

Prema njegovim riječima, Republika Srpske će izmirivati sve svoje obaveze, u otežanim uslovima, ali neće doći u procesa zastoja koji bi željeli u Federaciji BiH.

“Oni su odabrali tu vrstu priče isključivo da se nametnu dodatni problemi Republici Srpskoj. Nije Republika Srpska isključivi dobitnik tih para, ako oni to neće, nije problem, mi ćemo naše probleme riješiti na nekoj drugoj strani”, naglasio je Dodik.

On je rekao da mu je žao što je ranije, kao premijer, kada nije bilo potrebe, već zbog stanja u Federaciji BiH, prihvatio aranžman sa MMF-om.

MMF je odgodio kreditni aranžman sa BiH jer premijer FBiH Fadil Novalić i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić nisu potpisali već usaglašeno Pismo namjere prema MMF-u. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!