Capital.ba

Merkelova duguje 9.500 evra za članarinu u svojoj stranci

24.04.2016. / 14:32

merkelBERLIN, Njemačka kancelarka Angela Merkel duguje sopstvenoj stranci, Hrišćansko-demokratskoj uniji Njemačke (CDU), 9.500 evra na ime članarine, objavio je danas njemački nedjeljnik “Bild am Zontag”.

Taj list objašnjava da je dug nastao usljed toga što stranka nije obavijestila Merkelovu da su se promijenili propisi prema kojima ona mora da uplaćuje više za članarinu, prenijela je agencija AFP.

Portparol ogranka CDU u saveznoj državi Meklenburg-Zapadna Pomeranija je potvrdio da Merkelova duguje za članarinu, ali nije želio da otkrije iznos.

On je dodao da Merkelova nije kriva za dug, pošto nije bila obaviještena o promjenama propisa.

Od promjene propisa iz 2013, članovi vlade moraju da plaćaju svojoj stranci šest odsto svoje mjesečne plate koju dobijaju od parlamenta, dok je prije toga članarina bila fiksna.

Merkelova, koja u parlamentu predstavlja Meklenburg-Zapadnu Pomeraniju, platiće ove godine sumu koju duguje, saopštila je stranka CDU. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!