Capital.ba

Razgovarano o realizaciji preporuka revizora

21.04.2016. / 19:25

crndakSARAJEVO, Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak upoznao je članove Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH da su doneseni Plan aktivnosti za realizaciju revizorskih preporuka i odluka o formiranju radne grupe za praćenje preporuke revizije.

Članovi Komisije razgovarali su danas sa Crnatkom o unapređenju poslovanja Ministarstva i stepenu realizovanja preporuka iz revizorskog finansijskog izvještaja iz 2014. godine u kojem je dato mišljenje sa rezervom sa skretanjem pažnje.
Na sastanku je istaknuto da je Ministarstvo ovu kvalifikaciju dobilo jer je Kancelarija za reviziju institucija BiH skrenula pažnju da je potrebno donijeti zakon o inostranim poslovima BiH, te uočila sporost u realizaciji višegodišnjih kapitalnih izdataka i rješavanju statusa imovine dobijene sukcesijom, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Crnadak je rekao da je Ministarstvo pokrenulo aktivnosti s ciljem donošenja zakona o inostranim poslovima BiH.

Kada je riječ o objektima dobijenim sukcesijom, Crnadak je rekao da se provode aktivnosti na sanaciji objekata u Milanu i na završetku sanacije u Otavi, a za dva objekta u Beču tek treba da se uradi elaborat kako bi se definisala njihova namjena.

On je istakao da se kontinuirano provode aktivnosti na sprovođenju preporuke u vezi sa obavljanjem poslova putem ugovora o djelu, te skrenuo pažnju da Ministarstvo ima 56 destinacija i stalnu fluktuaciju zaposlenih iz sjedišta u diplomatsko-konzularnu mrežu, pa je zbog toga primorano koristiti angažman ugovora po djelu kako bi se obezbjedilo redovno vršenje poslova. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!