Capital.ba

JP „Nikola Tesla“ mijenja naziv u „Biteks“

01.04.2016. / 12:38

BANJALUKA, Javno preduzeće „Nikola Tesla“ promijenilo je naziv i ubuduće će raditi pod nazivom „Biteks“ Bileća, potvrdila je za poslovni portal CAPITAL.ba vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Persa Klimenta.

tesla-bileca

Klimenta je istakla da je Vlada RS, na njen prijedlog dala saglasnost na promjenu imena ovog preduzeća. Osnovni razlog promjene naziva preduzeća, kako tvrdi Klimenta, je formalne prirode.

„Smatram da naziv „Nikola Tesla“ ne treba da nose preduzeća koja se bave tekstilom, nego elektronikom. Ništa se drugo nije promijenilo, samo naziv i sjedište. Svaki dan očekujemo rješenje suda kojim će naziv preduzeća i zvanično biti promijenjen“, rekla je Klimenta.

Dodala je da je Vlada RS odluku o promjeni naziva preduzeća donijela na sjednici održanoj krajem februara.

Inače, u ovom preduzeću polovinom marta je zaustavljena proizvodnja zbog toga što radnicima nisu isplaćene sada već dvije i po plate. Pored toga, preduzeću je blokiran i račun.

Firma je došla u probleme nakon što je 23. marta pokrenut stečaj nad jednom od firmi koja se nalazi u okviru kompanije u kojoj je i „Štajman“, koja je njihov jedini kupac.

„Preduzeće sa kojim smo mi potpisali ugovor nije otišlo u stečaj, ali oni vjerovatno na nivou akcionarskog društva imaju izjavu o solidarnoj odgovornosti i sva su preduzeća sad pod lupom, provjerava se ko može dalje sa nastavi sa radom i kolike su obaveze preduzeča koje je otišlo u stečaj. Može se desiti da sva druga preduzeća nastave sa radom, ako obaveze ne budu iznad vrijednosti njihovog kapitala“, kazala je Klimenta i dodala da radnice, njih 140 koliko ih je zaposleno, traže isplatu jedne plate kako bi nastavile da rade.

Investiciono-razvojna banka RS odobrila je početkom ove godine preduzeću „Nikola Tesla“ kredit od 250.000 KM kojim su izmirene njihove poreske obaveze.

CAPITAL: M. Čigoja

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!