Capital.ba

Google prodaje Boston Dynamics

18.03.2016. / 19:40


220259_google-foto-01-ap-virginia-mayo_fBOSTON, Robotska firma, Boston Dynamics, koja je u vlasništvu Google od 2013. godine dobiće novog vlasnika.

Ova kompanija je postala popularna nakon što je objavljeno nekoliko video snimaka na kojima se vide impresivni i zastrašujući roboti u akciji, međutim, pošto nisu uspjeli da lansiraju proizvode koji bi donijeli novac, iz Googlea su rješili da svoja istraživanja i projekte vezane za robote prodaju.

Tojota i Amazon su navodno zainteresovani za kupovinu Boston Dynamicsa, ali nijedna od ovih kompanija nije htela da se oglasi tim povodom.

Boston Dynamics je samo jedna od mnogih kompanija fokusiranih na robote koju je Google kupio nedugo nakon što je tvorac Androida, Endi Rubin došao na čelo novog sektora. Godinu dana kasnije, Rubin je napustio Google i na taj način ostavio Boston Dynamics bez konkretnog „vođe“.

Prodaja Boston Dynamicsa obilježava veliki korak unazad kada su u pitanju Googleovi originalni ambiciozni planovi. Technobuffalo.com

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!