Capital.ba

Povoljni krediti i podsticaji za privredu

13.02.2016. / 17:45

vucicBEOGRAD, Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Vlada ove godine za male i srednje kompanije odvojila milijardu i po dinara /oko 12 miliona evra/ i da će davati povoljne kredite, kao i da će biti podsticaja i u poljoprivredi.

“Moramo naučiti da to što država daje zaista treba da ide za proizvodnju, za novi kombajn, za navodnjavanje, a ne da se tretira kao `socijalna pomoć za snaje i šurnjaje”, rekao je Vučić novinarima.
On je naveo da je prošle godine zabilježen znatan rast industrijske proizvodnje od 8,2 odsto, kao i prerađivačke industrije 5,3 procenta. “To su odlične vesti, koje govore dobro o našoj zemlji i budućnosti”, rekao je Vučić.
Na pitanje šta treba učiniti za podsticanje preduzetničkog duha, Vučić je naveo da treba urednije plaćati porez, koji je, kako je primijetio, znatno manji nego u zemljama okruženja. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!