Capital.ba

U fabrici “Leoni” kod Niša posao dobilo 1.700 ljudi

18.11.2015. / 14:05

SRBIJA NIS FABRIKA OTVARANJENIŠ, Fabrika “Leoni” nadomak Niša, koja se bavi proizvodnjom automobilskih kablova za vozila “jaguar” i “landrover”, danas je počela da radi punim kapacitetom, a u ovom pogonu biće zaposleno 1.700 radnika, što je veoma značajno za ovaj kraj koji ima visoku stopu nezaposlenosti.

Početak radova, presijecanjem vrpce, simbolično je označio premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je naveo da je za fabriku u Doljevcu kod Niša Srbija dala podsticaj od 10,5 miliona evra.

On je najavio da će Vlada u narednom period posebnu pažnu posvetiti ovom dijelu Srbije kako bi nove investicije stigle u Vranje i niški okrug.

Vučić je dodao da je cilj Vlade da stopa nezaposlenosti u naredne dvije godine u Srbiji padne ispod 15 odsto.

Ambasador Njemačke u Srbiji Aksel Ditman istakao je da je kompanija “Leoni” veoma važan poslodavac u Srbiji sa više od 3.500 zaposlenih i dodao da je ta kompanija sjajan primjer održivog ulaganja njemačkih kompanija u Srbiju.

“Njemačke kompanije podrobno provjeravaju da li će ući na neko tržište, ali kada jednom dođu onda uvijek ostanu i prošire kapacitete. Ovaj pogon, poslije pogona u Prokuplju, pravi je primjer za to”, rekao je Ditman.

Fabrika u Doljevcu kod Niša ima površinu od 25.000 metara kvadratnih, a vrijednost investicije veća je od 21 milion evra.

Gradnja fabrike počela je u avgustu 2013. godine, a u aprilu 2014. i probna proizvodnja.

“Leoni” je u Srbiji prisutan od 2009. godine. Fabrika trenutno u Srbiji ima tri proizvodna pogona, od kojih su dva u Prokuplju i jedan u Doljevcu kod Niša.

“Leoni” je u Srbiji uložio ukupno nešto više od 36 miliona evra i trenutno zapošljava 4.950 radnika. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!