Capital.ba

Palma novom odlukom oduševio preduzetnike

15.11.2015. / 11:17

jagodinaJAGODINA, Preduzetnici i pravna lica sa godišnjim prihodom do 50 miliona dinara u Jagodini, oslobođeni su plaćanja takse za isticanje firme na poslovnom prostoru.

Drugim preduzetnicima taksa je umanjena i određuje se prema prosJečnoj zaradi, odlučili su odbornici Skupštine grada Jagodina.
Srednja preduzeća, sa prihodom iznad 50 miliona plaćaće “do dve prosečne zarade, a velika do tri prosečne zarade“, stoji u odluci Skupštine grada koja je jednoglasno i bez diskusije usvojena. Sjednici je predsjedavao Dragan Marković – Palma.

Prosječna plata u Jagodini od januara do avgusta bila je 45.914 dinara što je manje za oko 5,7 odsto u odnosu na isti period lani (48.563) i za toliko je manja visina lokalne komunalne takse sada.

U odluci Skupštine grada Jagodina, stoji, “da će pravna lica koja obavljaju delatnosti: bankarstva, osiguranja imovine i lica, proizvodnje i trgovine naftom i naftinim derivatima, proizvodnje i trgovine na veliko duvanom i duvanskim proizvodima, proizvodnje cementa, poštanskih, mobilnih i telefinskih usluga, elektroprivrede, kazina, kockarnica, kladionica, noćnih barova, diskoteka, bingo sala, komunalne takse plaćati najviše do deset prosečnih zarada, što je oko 451.940 dinara“.

Preduzetnici i pravna lica s prihodom do 50.000.000 dinara i lani su u Jagodini bile oslobođene komunalne takse. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!