Capital.ba

“Karlsberg” otpušta 2.000 ljudi

11.11.2015. / 12:10

karlsbergKOPENHAGEN, “Karlsberg” je saopštio danas da će otpustiti 2.000 ljudi u vrijeme kada je danska kompanija suočena sa padom prodaje piva na tržištu Rusije.

Direktor Sest Hart saopštio je da “razvoj profita u posljednjih nekoliko godina nije bio zadovoljavajući” i da će biti preduzeti koraci da bi se kompanija “pripremila za budućnost”.

Jedna od glavnih mjera je povećanje organizacione efikasnosti, odnosno smanjenje broja zaposlenih za oko 2.000, objavila je kompanija, prenio je AFP.

Smanjenje broja zaposlenih za 15 odsto usklađeno je sa restrukturisanjem kompanije, što treba da donese uštedu od 15 milijardi danskih kruna /oko dvije milijarde evra/ i smanjenje vrijednosti imovine ove firme.

Kompanija je u trećem kvartalu zabilježila neto gubitak od oko 600 miliona evra u poređenju sa profitom od 2,1 milijardi evra u istom periodu prije godinu dana.

Veći dio gubitka napravila je “Karlsbergova” pivara “Baltika” u Rusiji, gdje je prodaja piva opala od kada su vlasti pokrenule kampanju protiv alkoholizma. Pivo u Rusiji više ne može da se prodaje na kioscima ili kasno uveče.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!