Capital.ba

Nastavlja se štrajk u »Lufthanzi«: Otkazano 930 letova

11.11.2015. / 9:12

lufthanzaBERLIN, Kabinsko osoblje njemačke aviokompanije ”Lufthanza” nastaviće i danas štrajk, a mediji javljaju da će biti otkazano oko 930 letova i da će to uticati da više od 100.000 putnika ne stigne do željene destinacije.

Letovi će biti anulirani na najfrekventnijem aerodromu u Frankfurtu, kao i na važnim aerodromima u Diseldorfu i Minhenu, prenose njemački mediji, navodeći da su i sindikat i rukovodstvo ”Lufthanze” najavili spremnost za razgovore, ali da je, kako se naglašava stav menadžementa, pretpostavka za to odustajanje od štrajka.

Štrajk kabinskog osoblja se širi, tako da je u petak, prvog dana štrajka, bilo otkazano oko 290 letova, čime je bilo pogođeno 37.000 putnika, u subotu bilo čak 520 letova, pri čemu je oštećeno oko 58.000 putnika, podsjećaju mediji.

Štrajkom je pogođena samo kompanija ”Lufthanza”, a ne i njene ”kćerke-firme”, poput ”Jurovingsa”, ”Austrian Airlines”, ”Air Dolomiti” ili ”Brušels Airlines”, prenose mediji i navode da se putnicima nudi mogućnosti da besplatno otkažu let ili ga prebace za neki drugi termin.

Štrajk bi trebalo da traje do petka, a iz sindikata upozoravaju da menadžment vodi propagandu i okreće raspoloženje protiv sindikata.

Pregovori o tarifi poslovanja stjurda i stjuardesa traju već dvije godine, mnogo je spornih pitanja vezanih za prijevremene penzije i otpremnine, podsjećaju mediji i navode da je to prvi ”ustanak” 19 000 pratećeg osoblja, dok su piloti štrajkovali već 31 put. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!