Capital.ba

Prinos meda oko 25 kilograma po košnici

21.08.2015. / 14:20

med1KOZARSKA DUBICA, Predsjednik Udruženja pčelara Kozarska Dubica Momčilo Zlojutro izjavio je da su pčelari na području te opštine u ovoj godini ostvarili prosječne prinose meda od oko 25 kilograma po košnici.

“Ako imamo u vidu prethodne tri za pčelare katastrofalne godine, ova godina je uspješna, ali ako je gledamo posebno radi se o jednoj za pčelare prosječnoj godini”, objasnio je Zlojutro.

On je dodao da je avgust prvi mjesec pčelarske godine kada se sumiraju rezultati iz prethodne i počinju pripreme pčelinjih društava za zimu.

“Sada je vrijeme za generalni pregled pčelinjih društava, kada se vrši kontrola stanja u košnici, kontrola hrane i eventualno druge potrebne mjere, kao što je tretiranje varoe”, rekao je Zlojutro.

Udruženje pčelara Kozarska Dubica ima 53 člana sa ukupno 5.122 košnice, a kako pojedinačno svako od njih ima više od 50 košnica, svi su u roku, do isteka jula mjeseca, podnijeli zahtjeve za isplatu podsticaja. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!