Capital.ba

AT&T i DirectTV završili spajanje nakon odobrenja vlasti

28.07.2015. / 6:10

evriVAŠINGTON, Drugi najveći operater mobilne telefonije u SAD, AT&T, i najveći operater satelitske televizije – DajrektTV (DirectTV) okončali su spajanje vrijedno 48,5 milijardi dolara (44,18 milijardi evra), pošto su dobili odobrenje američkih vlasti za zaštiti tržišne konkurencije.

Poslije postupla ispitivanja, koji je trajao više od godinu dana, Savezna komisija za komunikacije FCC (Federal Communications Commišion) odobrila je tu transakciju pod određenim uslovima.

Među uslovima koje je postavila FCC, između ostalog, navedena je i obaveza razvoja veb usluga velikog dometa za škole, američka domaćinstva sa malim prihodima i druge klijente, prenio je Rojters.

Sporazum dvije kompanije, postignut u maju 2014. godine, potvrdio je tendenciju približavanja tržišta mobilne telefonije i televizije u SAD. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!