Capital.ba

Popust turistima iz Srpske na Zlatiboru

15.07.2015. / 14:38

gluhakovicBANJALUKA, Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković i direktor Turističke organizacije “Zlatibor” Arsen Đurić potpisali su danas protokol o saradnji kojim je za turiste iz Srpske na Zlatiboru omogućen popust od deset do 15 odsto na hotelijerske usluge i izlete.

Gluhaković je naveo da radi i na tome da gosti iz okruženja imaju popuste u Srpskoj, te dodao da je nekoliko distributera naftnih derivata ponudilo popust za one koji gostuju u Srpskoj.

“Za narednu godinu spremamo regionalni paket, odnosno da Srbija, Republika Srpska i Hrvatska na evropskim sajmovima ponude zajednički proizvod, koji ćemo, nadam se, upakovati do kraja godine”, rekao je Gluhaković novinarima u Banjaluci.

Direktor Turističke organizacije “Zlatibor” Arsen Đurić rekao je da se popust odnosi na 13 najznačajnijih zlatiborskih hotela i ugostiteljskih objekata za sve građane Republike Srpske i Brčko distrikta, a koji će važiti do kraja ove godine.

On je naveo da se redovne cijene na Zlatiboru kreću od 20 do 60 evra za dvokrevenu sobu na bazi polupansiona u hotelima, dok je dnevni najam apartmana u privatnom smještaju od 20 do 50 evra.

“Zlatibor je za ovu ljetnu sezonu pripremio bogat kulturni sadržaj. Uredili smo nekoliko novih lokaliteta, pješačkih i biciklističkih staza i kupališta”, istakao je Đurić i naveo da od ukupnog broja turista koji posjete Zlatibor više od 20 odsto su gosti iz Republike Srpske. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!