Capital.ba

Doboj: Potpisani ugovori za opremanje 25 privrednika

14.07.2015. / 15:25

ugovorDOBOJ, Predstavnici Uprave grada Doboja i njemačke nevladine organizacije “Help” potpisali su ugovor o donaciji opreme sa 25 privrednika, vrijednosti oko 60.000 KM.

Predstavnik njemačke nevladine organizacije Šemsudin Maljević rekao je novinarima da će opremu dobiti privrednici koji su pretrpjeli štetu u majskim poplavama prošle godine.

Svaki privrednik, u prosjeku, dobiće opremu u vrijednosti od po 2.500 KM, ali će morati da uloži pet odsto od ukupne vrijednosti, dok će grad izdvojiti 10 odsto, a preostali dio “Help”.

Maljević je pojasnio da je namjera da eventualne malverzacije budu spriječene, ali i da korisnici dobiju što jeftiniju opremu koju će obezbijediti “Help”.

Korisnici su izabrani prema strogim kriterijumima. Kao ključni preduslov konkursa, Maljević je naveo to da su privrednici do 15. maja prošle godine ispunili sve zakonom predviđene obaveze.

Prema njegovim riječima, “Help” će nastojati da obezbijedi i dodatna sredstva da bi što veći broj privrednika sa područja ovog grada dobio opremu.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić podsjetio je da je Vlada Njemačke u prethodnom periodu uložila velika sredstva kroz razne projekte pomoći.

On je napomenuo da postoji obećanje da Vlada Republike Srpske odobri kreditno zaduženje grada od 10.000.000 KM da bi se pomoglo privrednicima koji su oštećeni tokom prošlogodišnjih poplava. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!