Capital.ba

Taksisti blokirali aerodrome u Parizu

25.06.2015. / 11:05

taxiPARIZ, Francuska policija u opremi za razbijanje demonstracija upotrijebila je danas suzavac protiv taksista koji su blokirali pristup aerodromima i željezničkim stanicama u Parizu tokom protesta povodom rada servisa “Uber pop”.

Uprave aerodroma “Šarl de Gol” i “Orli” upozorile su putnike da treba da iskoriste lokalne vozove, jer su putevi neprohodni.

Francuski mediji prikazali su snimke zapaljenih automobilskih guma na kružnom putu oko centralnog dijela Pariza, kao i guranje između demonstranata i ostalih vozača.

Taksisti su blokirali i pristup glavnoj pariskoj željezničkoj stanici, odakle prema Londonu i Briselu saobraća linija “Eurostar”.

Taksisti su, takođe, postavili prepreke u Marseju i na jugoistoku zemlje, uključujući važna isključenja sa autoputeva.

Servis “Uber” povezuje obične vozače i potencijalne putnike preko aplikacije za pametne telefone, a usluga je jeftinija od tradicionalne vožnje taksijem.

“Uber” je proširio svoj servis u francuskim gradovima, što je izazvalo bijes taksista, koji smatraju da im je ovo nepoštena konkurencija.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!