Capital.ba

Unapređenje poljoprivredne saradnje sa Katarom

12.06.2015. / 6:40

saradnjaBEOGRAD, Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković i katarski ambasador, šeik Mubarak bin Fahad Džasim Mohamed Al Tani konstatovali su da postoje realni potencijali za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Bošković i Mohamed Al Tani razmatrali su stanje sveukupne bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine dvije zemlje, pri čemu je konstatovano da postoje realni potencijali za njeno dalje unapređenje.

Iskazano je interesovanje za potpisivanje sporazuma kojim će biti detaljno definisane sve oblasti za koje postoji obostrani interes za unapređenje saradnje.

Zaključeno je da će se u narednom periodu posebna pažnja posvetiti razmjeni iskustava i stručnjaka u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine, što će doprinijeti detaljnijem upoznavanju dva tržišta, povećanju robne razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između dvije zemlje, kao i unapređenju saradnje u oblasti zaštite životne sredine.

Takođe, dvije strane su se saglasile da je u narednom periodu neophodno afirmisati i veći broj posjetilaca iz Katara seoskom i banjskom turizmu Srbije, koji ima veliki potencijal i bogat sadržaj, dodaje se u saopštenju. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!