Capital.ba

Kolektivni ugovor da važi tri ili četiri godine

07.05.2015. / 15:24

sastanakSARAJEVO, Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ danas su na sastanku sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata BiH stavili do znanja da treba usvojiti nove zakone o radu u BiH, prema kojim bi kolektivni ugovori ubuduće važili tri ili četiri godine.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović rekao je novinarima nakon sastanka da se Sindikat oštro protivi propisima koji bi bili na štetu radnika, i ne želi da se otvara tema o bilo kakvim izmjenama radnog zakonodavstva dok prethodno ne bude uređeno zakonodavstvo o socijalnom zbrinjavanju ljudi koji su ostali ili će ostati bez posla i radnika kojima nije uvezan radni staž da bi mogli ići u penziju.

On je istakao da su predstavnici MMF-a najviše govorili o potrebnim reformama poreskog sistema u BiH i drugim reformama.

Bajramović je rekao da Sindikat nikada neće djelovati na štetu radnika, i da se treba boriti protiv sive ekonomije, korupcije i kriminala i provoditi reforme koje će voditi zapošljavanju ljudi. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!