Capital.ba

Ekonomija u fokusu svih reformskih zahvata

14.04.2015. / 19:32

sarajevoSARAJEVO, Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić upoznao je danas ambasadora Njemačke u BiH Kristijana Helbaha o prioritetima Savjeta ministara, naglasivši da će ekonomija biti u fokusu svih reformskih zahvata s ciljem kreiranja povoljnijeg poslovnog okruženja i otvaranja novih radnih mjesta.

Zvizdić je istakao da će pažnja biti posvećena razvoju malih i srednjih preduzeća u oblastima gdje BiH ima komparativne prednosti i proizvodnu tradiciju, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

On je naveo oblasti poljoprivrede, drvne, tekstilne, kožarske i metalske industrije, gdje će se podsticati veći stepen finalizacije domaćih proizvoda što će rezultirati proširenjem proizvdnih kapaciteta i generisati nova radna mjesta.

Zvizdić je rekao da su EU i NATO integracije dugoročni cilj BiH i da očekuje skoro aktiviranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te ulazak u Akcioni plan za članstvo do kraja godine.

Helbah je čestitao Zvizdiću na imenovanju i poželio mu uspjeh u radu, dodajući da NJemačka podržava EU i NATO integracije BiH.

On je dodao da postoji interesovanje njemačkih kompanija za ulaganje u BiH, ali da investitore treba dodatno uvjeriti u potencijale BiH i olakšati im poslovanje. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!