Capital.ba

Samsung “galaxy S6” i “S6 edge” u prodaji

03.04.2015. / 7:55

samsungBEOGRAD, Najnoviji uređaji kompanije Samsung “Galaxy S6” i “S6 edge”, koji su predstavljeni na srpskom tržištu odmah poslije njihove svjetske premijere, naći će se u prodaji od 17. aprila kod operatera i u specijalizovanim Samsung brend radnjama a ubrzo poslije toga i u Samsungovim prodajnim mjestima u Srbiji.
Samsung “galaxy S6” i “S6 edge” donose novitete u dizajnu, izradi i performansama, i na srpskom tržištu će, za početak, biti dostupni u bijeloj, crnoj i zlatnoj boji, saopšteno je iz Samsunga.

Telefoni su potpuno napravljeni od metala i trenutno najotpornijeg stakla Corning Gorilla Glasch 4 i imaju moćne funkcije.

Posebno se izdvaja model “S6 edge” koji ima prvi displej na svijetu zakrivljen s obje strane.

Oba modela telefona, kako je saopšteno iz Samsunga, imaju primarnu kameru od 16MP, uz optičku stabilizaciju slike, autofokus i LED blic, kao i prednju kameru od 5MP, što omogućava odličan kvalitet slike, čak i u mraku.

Novi Samsungovi modeli imaju Quad HD Super AMOLED ekran od 5,1 inča, zajedno sa poboljšanom osjetljivošću i odzivom na komande.

Ti uređaji imaju i ugrađenu tehnologiju za bežično punjenje sa WPC i PMA sertifikatima i rade na svakom bežičnom punjaču koji se može naći na tržištu, a podržava ove standarde.

Uređaji posjeduju i nevjerovatno brzo punjenje preko kabla, dajući oko četiri sata korišćenja poslije samo 10 minuta punjenja.

Uređaji, takođe, imaju najnapredniju Samsungovu tehnologiju izrade jezgra koja se danas može naći, a to su prvi svjetski mobilni procesor od 14 nm sa platformom od 64 bita, novi memorijski sistem LPDDR4 i UFS 2.0 fleš memoriju.

Oba uređaja se zasnivaju na unapređenom Samsung KNOX-u, bezbjednosnoj mobilnoj platformi.

Funkcija Find My Mobile obezbjeđuje izgubljene uređaje i štiti lične informacije kroz nekoliko servisa.

S unapređenim dodirnim skenerom otiska prsta, pruža i brzu potvrdu identiteta i čuva zaštićene podatke u sigurnom skladišnom prostoru, navodi se u saopštenju. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!