Capital.ba

Opština Pirot subvencijama pomaže poljoprivrednicima

26.03.2015. / 17:07

pirotPIROT, Opština Pirot pozvala je sve vlasnike registrovanih poljoprivrednih gazdinstava da se jave na konkurs za dodjelu subvencija poljoprivrednicima koji će biti raspisan 28. marta.

Pomoćnik predsjednika opštine Pirot zadužen za poljoprivredu Goran Popović rekao je Tanjugu da će svi registrovani poljoprivrednici, iako konkurs počinje da važi od 1. aprila, moći da traže subvencije od opštine za sva ulaganja koja su imali počev od 1. januara ove godine, uz obavezu da prilože fiskalne račune i drugu dokumentaciju.

“Najveći dio novca poljoprivrednici će dobiti za investicije u poljoprivrednu mehanizaciju. Riječ je o sumi od 25,5 miliona dinara”, rekao je Popović.

Prema njegovim riječima, osam miliona dinara izdvojeno je za finansiranje osiguranja životinja, usjeva i zasada, kao i za sufinansiranje kamata na kredite koje poljoprivrednici podignu kako bi unapredili svoja gazdinstva.

Konkurs će biti otvoren dok se sav raspoloživ novac ne raspodjeli, dodao je Popović. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!