Capital.ba

Izmijeniti zakone za efikasnije poslovanje stranih investitora

09.03.2015. / 13:16

vucic1BEOGRAD, Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Savjeta stranih investitora konstatovali su da je neophodno izvršiti i izmjene zakonodavstva u oblasti poreske administracije u cilju efikasnijeg poslovanja stranih investitora.

Dogovorena je koordinacija u rješavanju ovih problema, ali i unapređenje zakonskih rješenja u cilju poboljšanja poslovne klime u Srbiji, i to putem donošenja niza novih zakona kao što su Zakon o konverziji, Zakon o deviznom poslovanju, Zakon o inspekcijskom nadzoru i drugo.

Teme razgovora bile su unapređenje poslovne klime u Srbiji, efikasnija implementacija dobrih postojećih zakonskih rješenja, kao i učešće velikih kompanija, članica Savjeta stranih investitora, u aktuelnom procesu privatizacije – saopšteno je iz Vlade Srbije.

Tokom susreta razgovarano je i o konkretnim problemima sa kojima se susreću strani investitori, prvenstveno u oblasti finansija, poljoprivrede i inspekcijskog nadzora.

Vučić i predstavnici Savjeta zaključili su da je u cilju realizacije prethodno dogovorenog neophodno da se jednom mjesečno održavaju sastanci predstavnika Savjeta stranih investitora i svih resornih ministara. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!