Capital.ba

Šojble: Grčkoj vladi je potrebno dati malo vremena

01.03.2015. / 10:43

Volfgang-ŠojbleBERLIN, Njemački ministar finansija Volfgang Šojble smatra da je potrebno dati malo vremena grčkoj vladi koja je samo prije mjesec dana došla na vlast i izrazio uvjerenje da će Atina sprovesti reforme.

“Nova grčka vlada uživa podršku stanovništva. Vjerujem da će provesti neophodne mjere, uspostaviti efikasnu budžetsku administraciju i tako ispuniti svoje obaveze”, izjavio je Šojble u intervju koji je danas objavio list “Bild am Zontag” /”Bild am Sonntag”/.

Zato je, prema njegovim riječima, potrebno dati malo vremena novoizabranoj vladi.

On je napomenuo da je ljevičarska partija “Siriza” pobijedila na izborima 25. januara, a upravljati državom je sastanak sa realnošću.

Njemački parlament odobrio je 27. februara produženje isplate finansijske pomoći Grčkoj na četiri mjeseca. Za ovaj prijedlog glasala su 542 poslanika u parlamentu koji ima 631 poslanika.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!