Capital.ba

Broj nezaposlenih u Hrvatskoj u januaru veći 3,9 odsto

11.02.2015. / 6:20

zagrebZAGREB, Na kraju januara na evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje registrovano je 329.230 nezaposlenih osoba, što je 3,9 odsto više nego u prethodnom mjesecu, dok je na godišnjem nivou broj nezaposlenih manji 13 odsto, objavio je Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZ Z).

Januar je peti mjesec zaredom kako se bilježi rast broja nezaposlenih na mjesečnom nivou, ističu u HZ Z-u, a prenosi regionalni portal Seebiz.

Prema podacima Zavoda, ukupno je tokom januara ove godine iz evidencije nezaposlenih izašlo 21.436 osoba, što je 8,2 odsto manje nego u januaru lani.

U ukupnom broju nezaposlenih, u Hrvatskoj, udio žena iznosi 53,4 odsto i veći je za 1,1 procentni poen u poređenju sa istim mjesecom prošle godine. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!