Capital.ba

Srbija bi voljela Esmark za partnera

07.01.2015. / 11:48

vucicBEOGRAD, Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da na tenderu za Željezaru Smederevo postoje jedna ili dvije validne ponude .
Vučić je dodao da bi Srbija kao partnera volela da vidi američku kompaniju Esmark.

Vučić je gostujući na televiziji Pink kazao da se ponude otvaraju u petak i da vjeruje da će proces pronalaženja strateškog partnera biti okončan do 30. janura.

“To je veoma važno. Ljudi u Srbiji treba da znaju da je to fabrika koja može da utiče na naš rast i rast bruto domaćeg prozivoda”, kazao je Vučić.

On je naveo da je Željezara apsolutni prioritet, kao i da je namjera onih koji uđu u tu kompaniju da proizvodnja ide preko dva miliona tona.

Vučić je kazao da je tržište za čelik iz Srbije obezbjeđeno do kraja godine, a da su tenderski uslovi za željezaru takvi da pet godina mora da se sačuvaju i proizvodnja i broj zaposlenih.

On je kazao da bi do kraja maja ili početka juna mogla da bude pokrenuta i druga peć.

Premijer Srbije je kazao da je imao 34 sastanka u vezi sa Željezarom u svijetu i da nije bilo lako.

Vučić je kazao da će se o rekonstrukciji vlade govoriti kada se završi posao oko željezare.

“Rekonstrukcija nije cilj. To je način da funkcionišete bolje“, kazao je Vučić. Beta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!