Capital.ba

Muzičari protiv Jutjuba

27.12.2014. / 7:00

youtubeVAŠINGTON, Nova kompanija Global mjuzik rajts, koja predstavlja 42 muzička autora, traži od Jutjuba, sajta za razmjenu video sadržaja, da povuče 20.000 muzičkih numera, ili će u suprotnom biti sudski gonjen.

Zahtjev je upućen nakon što je taj Guglov čitač video sadržaja uveo novu muzičku uslugu koja se plaća “Mjuzik ki”.

“Ukoliko Jutjub nastavi da zanemaruje svoje obaveze, biće pokrenut proces”, izjavio je advokat kompanije Hauard King (Howard), prenosi francuski dnevnik Figaro.

“Bilo koji servis za emitovanje sadržaja, uključujući Jutjub, mora da ima dozvolu vlasnika prava na kopiranje za distribuciju njegovih sadržaja, a Global mjuzik rajts upravlja pravom na oko 20.000 muzičkih numera za koje nije data licenca Jutjubu”, naveo je King.

On je rekao i da bi Global mjuzik rajts mogao da izvuče 150.000 dolara odštete za svaki video sadržaj objavljen bez dozvole, što predstavlja ukupno tri milijarde dolara. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!