Capital.ba

Kingfišer prodaje 70 odsto učešća u kineskoj filijali

22.12.2014. / 19:10

namjestajLONDON, Jedan od globalnih lidera u opremanju enterijera, britanska kompanija Kingfišer (Kingfisher), prodaće 70 odsto kapitala svoje kineske filijale B&Q za 140 miliona funti (179 miliona evra), kineskom Vumej holdingsu (Wumei Holdings), saopšteno je iz Kingfišera.

Ovaj britanski lanac za opremanje domova ranije je objavio da traži strateškog partnera za pomoć razvoju B&Q u Kini, koji raspolaže sa 39 prodajnih objekata i zapošljava oko tri hiljade ljudi, prenosi Rojters.

Ukoliko operaciju odobri kinesko ministarstvo trgovine, ona će biti realizovna u prvoj polovini naredne godine, dodaje se u sopaštenju.

Akcije Kingfišera, vlasnika brendova kao što su B&Q, Skrufiks (Screwfix), Kastorama (Castorama) i Briko dipo (Brico Depot), izgubile su na vrednosti čak 15 odsto od početka godine.

Kompanija Vumej na kineskom tržištu raspolaže sa 650 supermarketa i još 10 hipermarketa. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!