Capital.ba

Mozilla: Prihod porastao samo jedan odsto

24.11.2014. / 7:30

mozilaNJUJORK,  Nakon niza godina u kojima je ostvaren veliki rast prihoda, Mozilla je 2013. ostvarila rast od samo jedan odsto.
Mozillin rast prihoda od 90 odsto tokom 2012., i između 18 i 33 odsto ranijih godina, pao je na samo jedan odsto 2013, odnosno ukupni prihodi bili su 314 milion dolara. I dalje oko 90 odsto Mozillinih prihoda dolaze od Googlea, koji dijeli dio prihoda od reklama ostvarenih izravnom pretragom iz Mozillinog preglednika.
Mozilla je  nedavno sklopila partnerstvo sa Yahoom, koji će biti početni zadani pretraživač  u Firefoxu u SAD-u. U Kini je Baidu od ranije početno zadan pretraživač, a u Rusiji je Yandex, dok će u Euvopi ostati Google.
Mozilla je neprofitna organizacija koja najpoznatija po  Internet Firefox-u, a u protekloj godini povećali su investicije u svoje proizvode za 40 odsto te im se zbog toga  priliv novca skoro prepolovio, sa 70,3 miliona dolara 2012. na 36,9 miliona dolara 2013. Bug.hr

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!