Capital.ba

Nezaposleni bi mogli da formiraju petu najmnogoljudniju državu na svijetu

21.11.2014. / 13:19

nezaposleniVAŠINGTON, U svijetu trenutno ima oko 200 miliona nezaposlenih. Ukoliko bi oni formirali državu, ta država bi bila peta najmnogoljudnija država na svijetu.

Taj podatak nedavno je iznijela direktorka Međunarodnog monetarnog fonda, Kristin Lagard.

U tekstu objavljenom na sajtu MMF-a, autora Davida Furserija i Prakaša Lunganija, iznijet je i podatak da čak 54 odsto nezaposlenih živi u državama čije ekonomije se “razvijaju”, a 27 odsto u državama za koje se kaže da imaju naprednu ekonomiju, prenose agencije.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!