Capital.ba

Bevanda i Čunfeng razgovarali o samitu u Beogradu

14.10.2014. / 15:30

bevandaMOSTAR, Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda primio je danas u Mostaru ambasadora Kine Donga Čunfenga koji ga je informisao o planiranom održavanju Trećeg samita državnih lidera Kine i premijera zemalja srednje i istočne Evrope.

Čunfeng je obavijestio Bevandu da će u decembru u Beogradu biti održan sastanak na kojem će učestvovati premijeri šesnaest zemalja.

Ovaj susret biće prilika za jačanje saradnje kroz međusobno povezivanje u oblastima trgovine, finansija, poljoprivrede, kulture, ekologije i olakšavanja kontakata među ljudima, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Bevanda je pozdravio održavanje trećeg samita i rekao da su ovakvi susreti neophodni i da jačaju saradnju sa drugim zemljama.

On je rekao da ovaj samit već ima kontinuitet i da pruža priliku za saradnju u svim oblastima društvenih, ekonomskih, privrednih i političkih aktivnosti.

Samit premijera zemalja srednje i istočne Evrope sa Kinom biće održan treći put, nakon samita u Poljskoj 2012. godine i u Rumuniji prošle godine. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!