Capital.ba

Konferencije za zapadni Balkan na godišnjem nivou

28.08.2014. / 19:45

zigmarBERLIN, Njemački vicekancelar Zigmar Gabrijel najavio je danas u Berlinu da će konferencije posvećene zapadnom Balkanu biti redovno održavane svake godine.

“Sljedeće godine domaćin će biti Austrija, a poslije toga Francuska. O mjestu održavanja 2017. godine još se raspravlja”, istakao je Gabrijel, prenosi njemački “Dojče vele”.

On je naglasio važnost perspektive članstva zemalja regiona u EU što Njemačka, kako je dodao, “snažno podržava”.

Gabrijel je naglasio i da su njemački preduzetnici zainteresovani za ulaganja u zemlje zapadnog Balkana što, kako je rekao, pokazuju i rezultati jednog od istraživanja.

Njemački ministar privrede i energetike precizirao je da se u istraživanju navodi da je 83 odsto njemačkih ulagača, koji su poslovali u zemljama regiona, izrazilo želju da to ponove.

Kao potencijale regiona, Gabrijel je posebno istakao turizam i prednosti koje pruža jadranska obala, dodajući da prioriteti moraju biti podsticanje izvoza i investicija, i ulaganja u stručno obrazovanje.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!