Capital.ba

Bićo: Protesti odgođeni do sjednice Vlade

18.08.2014. / 10:13

bicoSARAJEVO, Predsjednik Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH /FBiH/ Nedžad Bićo izjavio je da su protesti poljoprivrednika, koji su bili najavljeni za danas, odgođeni do naredne sjednice Vlade Kantona Sarajevo, koja bi trebalo da bude održana tokom ove sedmice.

“Imamo obećanje od Vlade i resornog kantonalnog ministra da će poljoprivredna proizvodnja biti plaćena, a naš interes je da budu iskontrolisani i svi oni poljoprivrednici koji su aplicirali za podsticaj. Sačekaćemo dan-dva da vidimo kada će biti sjednica Vlade i da li će ispoštovati svoje obećanje”, rekao je Bićo.

Prema njegovim riječima, poljoprivrednici u Kantonu Sarajevu na ovaj način pokazuju da imaju i strpljenja i razumijevanja za obećanja kantonalnih vlasti u vezi sa isplatom podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju koji kasne već osam mjeseci.

“Vjerovaćemo im i ovaj put, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje”, poručio je Bićo.

Udruženje poljoprivrednika FBiH zatražilo je prošle sedmice ostavku ministra privrede u Kantonu Sarajevo Emira Hrenovice i zaprijetilo protestima ukoliko kantonalna Vlada ne počne sa isplatom podsticaja poljoprivrednicima, što je trebalo da učini još krajem januara. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!