Capital.ba

Telekom Austrija gubi 359 mil €

14.08.2014. / 10:19

telekom austrijaBEČ, Kompanija Telekom Austrija (TA) u drugom tromjesečju ove godine poslovala je s gubitkom od 359 miliona evra.

Kompanija je imala gubitke zbog otpisa u filijali u Bugarskoj i neočekivanog računovodstvenog troška u segmentu fiksne telefonije na matičnom austrijskom tržištu.

Novi računovodstveni softver otkrio je previsoku procjenu prihoda po neispostavljenim računima u dijelu fiksne telefonije na austrijskom tržištu, što je rezultiralo jednokratnim odbitkom od prihoda u iznosu od 48 miliona evra i srezalo neto dobit za 28 miliona evra, navode u TA, a prenose agencije.

Dodatno je kompanija u junu otpisala 400 miliona evra u bugarskoj filijali, tako da je zbog te dvije stavke ovaj austrijski operater zaključio drugo tromjesečje s neto gubitkom od 359 miliona evra.

Prihodi su u istom kvartalu smanjeni osam odsto i iznosili su 963 miliona evra. Kompanija je snizila očekivanja za 2014. i sada prognozira pad prihoda umjesto za 3,0, za 3,5 odsto.

Isti izvor podsjeća da je prošlog mjeseca Telekom Austriju preuzeo Amerika Movil u vlasništvu meksičkog milijardera Karlosa Slima. Rojters navoda da Slim namjerava da iskoristi TA kao platformu za ekspanziju u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Tanjug

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!